Flaarisse op de Gelaender Toer: hulde voor de wijkagent!

01 feb 2021, 14:14 Nieuws
carnavalsdriekleu rood geel groen vlag
Met de Gelaender Tour zet de Geleense stadscarnavalsvereniging De Flaarisse inwoners van Geleen in het zonnetje.
Dit om hen die het nodig hebben een hart onder de riem te steken of om hen te bedanken voor hun inzet voor Geleen, de carnaval, de inwoners. Dat gebeurt door hen te onderscheiden met de jaarorde van de Flaarisse.
De Geleense carnavalsvereniging bedacht dit sympathieke initiatief als een kleine pleister op de wonde die door het wegvallen van zowat alle vaste carnavalsactiviteiten vanwege de nog altijd niet bedwongen coronapandemie is ontstaan.
Afgelopen weekend werden de eerste medailles uitgereikt. Een van de ontvangers was wijkagent Thieme. Hij kreeg de medaille voor zijn nimmer aflatende inzet voor de veiligheid in het Geleense centrum en voor zijn inzet bij de rellen die vorige week in het Geleense centrum plaatsvonden. Behalve Thieme ontvingen nog 5 andere Geleners de jaarorde. De ontvangers mochten de onderscheiding ontvangen omdat zij hiervoor door andere inwoners van Geleen waren genomineerd. Opperflaaris Bert Lemmens en stadsprins Daan II (Zweipfenning) reikten de onderscheidingen volledig coronaproof uit.