Flaarisse scheppen verwarring met telling aantal stadsprinsen

07 jan 2023, 16:11 Nieuws
flaarisse gelaen
Vrijdagavond werd Sjoerd Reintjens door de Flaarisse uitgeroepen tot en geïnstalleerd als stadsprins Sjoerd I van Geleen.
Zijn voorganger, Daan Zweipfenning, maakte een uitzonderlijk lange carrière als stadsprins mee. Ten gevolge van de coronapandemie bleef hij deze eervolle taak maar liefst drie jaren lang vervullen. In 2020 begonnen als 19-jarige en daarmee jongste stadsprins van Geleen in de historie heeft hij de afgelopen drie jaar – bijna één zevende deel van zijn leven – het prinsschap in een moeilijke tijd met verve vorm gegeven en nu krijgt de Soosjeteit Awt Prinse Flaarisse er een nog altijd jong, maar zeer ervaren lid bij.
Wel is er iets vreemds aan de hand met de telling die de Flaarisse hanteren voor het aantal stadsprinsen, want terwijl Daan bij zijn aantreden in 2020 als 73e stadsprins van Geleen werd gepresenteerd blijkt zijn opvolger plots de 76e stadsprins van Geleen te zijn.
Volgens de Flaarisselogica zit dat zo: Daan was stadsprins Daan II in 2020. Hij werd een jaar later door zichzelf opgevolgd en deed dat in 2022 nogmaals. Hij was dus de 73e, de 74e en de 75e stadsprins van de Waereldsjtad, aldus de Flaarisse. Die logica doortrekkend namen de Flaarisse vrijdagavond dus feitelijk afscheid van stadsprins Daan II, III en IV.
Als er geen coronalockdowns meer volgen krijgen de Flaarisse in 2024 bij hun 7x11-jarig jubileum dus hun 77e stadsprijs. Dat loopt dan wel lekker synchroon. En mocht de de opvolger van stadsprins Sjoerd I toevallig weer Daan heten, dan gaat hij ongetwijfeld de boeken in als jubileumprins Daan V.