Fortuna Sittard doet samen met Wij Schwienswei mee aan Maas Cleanup

08 jan , 12:00 Nieuws
geleenbeek maas cleanup
Zaterdag 23 maart vindt voor het vijfde jaar op rij de Maas Cleanup plaats. De Maas Cleanup is een initiatief om de Maas, haar zijrivieren en plassen en het verdere brongebied in Limburg afvalvrij te maken.
Ook Fortuna neemt hierin haar maatschappelijke rol.

Duurzamer gedrag

Afgelopen jaar staken maar liefst 7.500 mensen, gehuld in de bekende lichtblauwe hesjes, hun handen uit om de riviernatuur van Eijsden tot de Mookerhei de bescherming te geven die ze verdient. De connectie tussen Fortuna en de Maas is evident: de rivier stroomt door de Westelijke Mijnstreek, door dorpen waar veel inwoners ‘een Fortuna-hart’ hebben. “We willen graag een bijdrage leveren aan een schonere riviernatuur én de mensen in de regio bewust maken van duurzamer gedrag”, zegt Coen Cremers, manager MVO.

Opruimactie in Sittard

Voor de opruimdag in maart werkt Fortuna samen met het al bestaande initiatief van WijSchwienswei om bos en beek schoon te maken. “We proberen een voortrekkersrol te vervullen door te laten zien hoe het op een eenvoudige manier anders kan. Met onze bijdrage aan de actie hopen we ook onze achterban te enthousiasmeren om deel te nemen aan één van de vele initiatieven rondom de Maas Cleanup.”

Actie in de buurt

Per 100 meter Maasoever liggen er meer dan 1000 stuks afval. Afval dat blijft liggen, tast de biodiversiteit en de kwaliteit van ons (drink)water aan. Een schone Maas biedt mensen en dieren in het stroomgebied betere toegang tot schoon drinkwater en een schonere woonomgeving. Alle hulp om de Maas tijdens Maas Cleanup Day weer afvalvrij te maken is dus welkom en ook nodig. Op de website van Maas Cleanup kan iedereen zich als vrijwilliger aanmelden voor een actie in de buurt.