Fortuna Sittard contracteert Perr Schuurs

29 okt 2016, 12:37 Nieuws
perr schuurs
Fortuna Sittard heeft het 16-jarige talent Perr Schuurs zijn eerste profcontract voorgelegd. Enkele weken na zijn debuut tegen VVV Venlo tekende de jonge verdediger een 2,5-jarige verbintenis met Fortuna.
Debuteren in een Limburgse derby maakte die wedstrijd extra bijzonder voor Schuurs, al raakte hij tijdens zijn invalbeurt geen bal aan. Dat zal in de toekomst ongetwijfeld nog vaak genoeg wél gebeuren. Schuurs hoopt de komende wedstrijden op zoveel mogelijk speelminuten en voor komend seizoen op een basisplaats.
Technisch directeur Charly Chudik is blij een talent uit de eigen Fortuna Sittard Academy te kunnen vastleggen. "Perr doorliep bij Fortuna alle jeugdelftallen en heeft met dit eerste profcontract een volgend doel in zijn nog jonge loopbaan bereikt. Dat Perr potentie heeft, was voor iedereen binnen de club al heel lang duidelijk. Omdat Perr al jaren onder onze vleugels is, weten we precies wie we vastleggen. Perr is onder andere door zijn mentaliteit, discipline en volwassen houding een voorbeeld voor andere talenten. En dat terwijl hij nog 17 jaar moet worden. Met het vastleggen van Perr geeft Fortuna het duidelijke signaal af dat de club blijft investeren in regionaal talent."