Fortuna Sittard verliest uitwedstrijd tegen NAC Breda

14 sep , 21:55 Nieuws
fortuna sittard logo rand veld stadion
In een uitverkocht Rat Verleghstadion in Breda heeft Fortuna Sittard vanavond geen punten weten te pakken: de ploeg verloor met 1-0 van NAC.
De 19.000 toeschouwers - waaronder 700 Fortunafans - zagen een ronduit saaie eerste helft met af en toe een mooi momentje, met name door acties van Fortuna’s Alen Halilovic. Hij scoorde echter niet. NAC slaagde er amper in om gevaar te stichten voor het doel van Fortuna Sittard. Het team van coach Danny Buijs liet de bal veelal aan de Bredanaars en hield in de eerste helft de zaak achterin goed dicht, loerend op de omschakeling. De van Feyenoord overgekomen middenvelder Ezequiel Bullaude maakte sober spelend zijn debuut voor Fortuna Sittard. Hij werd in de rust gewisseld voor Bastien.
In de tweede helft was er meer actie van beide kanten. NAC was in de tweede helft een aantal keer dicht bij een treffer, maar het zou tot de 85e minuut duren voordat Kostorz uit een corner de 1-0 voor de thuisploeg achter Fortuna-doelman Branderhorst kopte. Fortuna was in de slotminuten niet meer bij machte om de gelijkmaker te produceren.
Al met al een draak van een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende. Een constatering waar NAC maling aan zal hebben en waar Fortuna niets mee opschiet.
Woensdag 18 september speelt Fortuna Sittard in Amsterdam de inhaalwedstrijd tegen Ajax. Op zondag 22 september is PSV te gast in Sittard.