Fortuna stevig onderuit in Amsterdam

18 sep , 21:55 Nieuws
fortuna sittard logo rand veld stadion
Fortuna Sittard heeft vanavond in de Amsterdam Arena met 5-0 verloren van Ajax. De tweede helft moest het team van coach Danny Buijs het stellen met 10 spelers
Fortuna trad aan in een speciaal shirt ter ere van de op deze dag vijf jaar geleden aan ALS overleden Fernando Ricksen.
De Amsterdammers kwamen in hun derde wedstrijd van dit seizoen al in de negende minuut op voorsprong door een doelpunt van Taylor. Fortuna toonde vervolgens de nodige vechtlust. Een fraai schot van Alen Halilovic in de 22e minuut had een beter lot verdiend dan de paal. Dichter dan dat kwam Fortuna niet bij de gelijkmaker, want twee minuten later verdubbelde Traoré de voorsprong van Ajax.
In de 39e minuut verliet Fortuna-aanvaller Peterson geblesseerd het veld. Voor hem kwam Dahlhaus in de 41e minuut binnen de lijnen. Ajax dicteerde, maar was niet altijd even secuur in zijn spel. Dat gold ook voor Fortuna-verdediger Guth: hij vloerde Akpom op de rand van het strafschopgebied. Het kwam hem op een rode kaart te staan.
In de tweede helft was Fortuna met tien man veroordeeld tot tegenhouden en schadebeperking. Scheidsrechter Van den Kerkhof meende tijdens een hectisch moment voor het doel van Fortuna-doelman Branderhorst een terugspeelbal te hebben gezien en gaf daarvoor op enkele meters van het Fortunadoel een vrije trap aan Ajax. Die belandde in de op de doellijn opgestelde muur. Maar een minuut later werd het toch 3-0 door een mooie kopbal van Baas. De eindstand kwam uiteindelijk uit om 5-0 door doelpunten van Rensch en Akpom.
Opstelling Fortuna Sittard: Branderhorst, Pinto, Guth (45+1 rood), Van Ottele, Grujcic, Bastien (70' Mitrovic), Fosso, Rosier (46' Adewoye), Halilovic (81' Erceg), Bullaude (46' Aïko) en Peterson (41' Dahlhaus)
Scheidsrechter Martin van den Kerkhof trok geel voor Peterson en rood voor Guth van Fortuna Sittard.
Komende zondag speelt Fortuna Sittard om 16:45 uur thuis tegen landskampioen PSV.