ForYouTour brengt 2300 euro op voor Kinderonderzoekfonds Limburg

07 mei 2017, 11:55 Nieuws
jan janssen en de kidsride deelnemertjes ron philips
Zaterdag vonden in het jarige Burgemeester Damenpark - het Geleense park werd 85 jaar geleden geopend - diverse activiteiten plaats, waaronder de vijfde editie van de ForYouTour.
De ForYouTour is een sportief (wieler)evenement waarvan de opbrengst ten goede komt aan een goed doel. Dit jaar was dat het Kinderonderzoekfonds Limburg. Dat fonds steunt wetenschappelijk onderzoek om de kwaliteit van het leven van ernstig zieke kinderen te verbeteren.
Het evenement ging officieel van start met het doorknippen van een lint door wethouder Leon Geilen en Pinkpopbaas Jan Smeets, net zoals dat 85 jaar eerder gebeurde bij de officiële opening van het park.
doorknippen lint
damenpark 85 jaar 5
Op de wielerbaan in Geleen waren diverse activiteiten georganiseerd. Er waren vanzelfsprekend wedstrijden, er vertrok een fietstoertocht door Zuid-Limburg, er was een wandeltocht, een hondenshow, er waren races achter de derny, er werd gekoerst op vouwfietsen, gespind op spinningbikes én een aantal stockcars deed roemruchte oude tijden in het Burgemeester Damenpark herleven. Er was uiteraard ook weer een Kidsride voor de allerjongsten - met of zonder hulpwieltjes - en zowel op de wielerbaan als op de kiosk in het park waren diverse optredens, onder andere van Niels Sievers en Madi. Ook waren er een aantal bekende gasten, waaronder Nederlands eerste Tour de France-winnaar Jan Janssen. Er was kortom de hele dag heel veel te beleven, te zien en te doen.
Aan het einde van de dag kon de organisatie van de ForYouTour een cheque van 2300 euro aan het Kinderonderzoekfonds Limburg overhandigen.