Fotoimpressie Sittard Klassiek 2024

02 sep , 16:00 Nieuws
sittard klassiek 2024 0069
De inschrijving voor de 31e editie van Sittard Klassiek was ruim van tevoren gesloten. Het evenement kan al jarenlang rekenen op veel belangstelling van bezitters van klassieke automobielen en oldtimers.
De Sittardse Markt biedt plek aan zo'n 125 automobielen, tenminste: als er geen terrassen staan uitgestald. En dat was zondagochtend ongelukkigerwijze wél het geval, waardoor de organisatie zich gedongen zag tot enige improvisatie.
De deelnemers reden tussen 09:00 en 10:00 uur aan, meldden zich bij de organisatie, kregen hun rallyplaat en nuttigden in afwachting van het vertrek een kop koffie en een stuk vlaai. Het wachten was op de komst van deken Rob Merkx, die dit jaar als eregast met de rally meereed. Hij werd aan de trappen van de basiliek op de Oude Markt, waar hij voorging tijdens de ochtendmis, opgehaald door een Cadillac met chauffeur. Aangekomen op de Markt gaf de deken het startsein en gingen de deelnemers op pad richting midden-Limburg, waar in Panheel een lunch werd genoten.
Sittard Klassiek ken een redelijk vaste kern deelnemers. Dit jaar waren er ruim dertig nieuwe inschrijvers uit binnen- en buitenland. De inschrijving voor de 32e editie van Sittard Klassiek is al enige tijd open. Wie verzekerd wil zijn van een plek in 2025 doet er goed aan om zich snel in te schrijven.
Klik hieronder op een foto om door een kort fotoverslag van de aankomst en het vertrek vanochtend op de Sittardse Markt te bladeren.