Franse Week: Délicieux - avant-première

02 jun 2022, 14:05 Nieuws
ligne filmhuis de domijnen museum hogeschool
Tijdens de Franse Week kunt u op vrijdagavond 3 juni om 20:55 uur in Filmhuis De Domijnen devoorpremièrevan de Franse film Délicieux zien.
De première van Délicieux is op maandag 6 juni. Het is een innemende Franse kostuumfilm waarin we ontdekken hoe aan de vooravond van de Franse Revolutie het eerste restaurant ontstond. De culinaire hoogstandjes en politieke ontwikkelingen bieden een smakelijk feelgood drama.
Podium Babel en De Domijnen organiseren samen een Franse Week, met lezingen, optredens en films waarin Frankrijk in het zonnetje wordt gezet.
Het initiatief is voor deze week werd genomen door docente Frans Maria Lodder-Fransen, die sinds jaar en dag cursussen Franse conversatie verzorgt (eerst bij de Volksuniversiteit, vervolgens bij Podium Babel). Uit haar initiatief en uit de wens van zowel cultuurbedrijf De Domijnen als lezingen- en debatcentrum Podium Babel om de handen ineen te slaan is deze eerste 'landen-week' voortgekomen. Bij een succesvol verloop hopen De Domijnen en Podium Babel elk jaar een nieuwe themaweek te organiseren met steeds een ander land als uitgangspunt.