Gaat de Ontmoetingskerk in Geleen vanaf 2022 dicht?

09 dec 2020, 16:15 Nieuws
johanneskerk mgr vranckenstraat sittard
Zowel de Rooms Katholieke Kerk als de Protestantse Gemeente kampen – los van de coronacrisis – met teruglopend kerkbezoek.
Hierdoor zien kerkbesturen zich steeds vaker geconfronteerd met de noodzaak om – uit kostenoverwegingen – een of meer kerkgebouwen te sluiten. Zo staat ook de kerkenraad van de Protestantse Gemeente Maas- en Beekdal voor die keuze. De beslissing wordt genomen op basis van de bevindingen van een werkgroep, die als opdracht meekreeg om één groot kerkgebouw aan te wijzen, zo weet De Limburger.
Een lastige keuze, want zowel de Johanneskerk aan de Monseigneur Vranckenstraat in Sittard als de Ontmoetingskerk aan het Emmaplein in Geleen hebben elk zo hun voordelen. De kerkenraad heeft een voorkeur voor het openhouden van de Johanneskerk, omdat daar een vitaler vrijwilligersbestand aanwezig is. Daardoor zal de Ontmoetingskerk over ruim een jaar, op 1 januari 2022, de deuren sluiten.
Mocht een van beide kerkgebouwen echter voor die tijd een andere bestemming kunnen krijgen of worden verkocht, dan valt de keuze automatisch op het overblijvende gebouw.