Geen drive-in-nachtmis op Kerstavond op Pinkpopterrein

19 dec 2020, 15:15 Nieuws
bisschop smeets 20 maart rosakapel kaarsje coronacrisis
De door bisdom Roermond geplande drive-in nachtmis op Kerstavond op het Megalandterrein in Landgraaf gaat niet door.
Het was de bedoeling dat bisschop Harrie Smeets op Kerstavond op het van Pinkpop bekende terrein in Landgraaf een drive-in nachtmis zou opdragen. Bezoekers zouden die vanuit hun auto coronaproof kunnen volgen op grote schermen en hun autoradio. Dat zou allemaal perfect coronaproof kunnen plaatsvinden. De 500 beschikbare plaatsen waren in korte tijd vergeven.
In overleg met burgemeester Raymond Vlecken van de gemeente Landgraaf heeft het bisdom echter besloten om de dienst niet door te laten gaan. Als reden daarvoor wordt aangevoerd dat het geien de verscherpte lockdown onwenselijk is om een activiteit te organiseren die leidt tot een concentratie van mensen met bijbehorende reisbewegingen op één locatie.
De kerken hebben naar aanleiding van de lockdown onlangs ook laten weten geen publieke vieringen op Kerstavond te zullen houden. Bisschop Smeets draagt op Kerstavond wel in besloten kring de nachtmis op in de Martinusbasiliek in Venlo. De mis wordt onder meer door Omroep Venlo en om 23: 00 uur door L1 op tv uitgezonden. Ook draagt de bisschop om 21:30 uur de nachtmis op in de Sint-Servaasbasiliek in Maastricht. Deze dienst wordt uitgezonden door RTV-Maastricht.