Geen wielerbaan op de Sportzone?

21 jan 2016, 18:38 Nieuws
persbericht afbeelding 1 nieuw stadion fortuna sittard 12 03 2015
Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad maakte vandaag gewag van plannen voor het bouwen van een Technodrome bovenop de Cauberg in Valkenburg aan de Geul.
In dat Technodrome moet onder meer een wielerbaan komen. De plannen worden ontwikkeld door een consortium waarvan de K.N.W.U., de provincie Limburg, DSM, het Academisch Ziekenhuis Maastricht en diverse wielersportbedrijven onderdeel uitmaken.
In 2012 werd een onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van een wielerbaan nabij de Sportzone in Sittard-Geleen. Enkele daarbij betrokken partijen zouden naar verluid nu deel uitmaken van het consortium 'Valkenburg'.
Dat is reden voor Lokaal Belang om een aantal vragen te stellen aan het College van B&W, want, zo zegt fractieleider Fred den Rooijen: "wij gingen er steeds van uit, dat de wielersport een plek zou krijgen nabij de Sportzone in Sittard-Geleen".
Lokaal Belang wil graag van het College weten of het op de hoogte is van de samenstelling van het consortium en van de plannen om niet in Sittard-Geleen, maar in Valkenburg een wielerbaan te realiseren, en zo ja, wat daarvoor dan de motivatie is.
Verder wil de fractie weten of er nog kansen bestaan voor een overdekte wielerbaan bij de Sportzone in Sittard en wat de rol van de provincie en DSM in deze zaak is.
Het lijkt erop dat de provincie Limburg, DSM en de K.N.W.U. de plannen in de Sportzone niet langer ondersteunen. Lokaal Belang wil weten of het College eenzelfde indruk heeft en of men verwacht dat dit een negatief effect heeft op de verdere ontwikkeling van de Sportzone. Ook wil Den Rooijen weten of het College initiatieven zal ondernemen "om het tij te keren".