Gemeente bekijkt of er meer bankjes op de schootsvelden nodig zijn

01 nov 2021, 10:10 Nieuws
wandelen op de schootsvelden bij hof van serviam
De raadsfractie van het CDA stelde onlangs vragen aan het college van B&W over de openbare ruimte bij zorgcomplex de Hof van Serviam in Sittard.
Bewoners van het dit jaar geopende zorgcomplex zouden volgens het CDA behoefte hebben aan meer zitbankjes op de schootsvelden om tijdens wandelingen even een rustpauze in te kunnen lassen.
De gemeente antwoordt in samenspraak met de bewoners de wensen te willen inventariseren en de mogelijkheden te onderzoeken voor het plaatsen van extra zitbanken en/of afvalbakken in deze omgeving. Daarbij moet dan wel rekening worden gehouden met de benodigde ruimte voor evenementen zoals het Sint Rosafestival en het Oktoberfeest.
Ook werd aandacht gevraagd voor de veiligheid van oudere wandelaars, die vaak niet meer zo goed ter been zijn, en voor de kwaliteit van de fiets- annex voetpaden: deze is niet overal even goed en kan voor rollator- en rolstoelgebruikers problemen opleveren.
De gemeente stelt dat de verharding voldoet aan het door de raad vastgestelde kwaliteitsniveau, maar zegt tevens toe de trottoirs en bestratingen nogmaals te zullen inspecteren, waarbij speciaal gelet wordt op de toegankelijkheid ervan voor mindervaliden.