Geslaagde concertreis jeugdorkest Harmonie Sint Joseph

03 jun 2019, 13:28 Nieuws
concert jeugdorkest
Dat harmonie Sint Joseph uit Sittard zo nu en dan lange en verre concertreizen onderneemt – China en Letland waren daarbij al eens het reisdoel – is bekend.
Maar inmiddels doet ook het jeugdorkest van de harmonie dat. Weliswaar niet zo ver, maar wel meerdaags.
Tijdens het Hemelvaartweekend bezocht het jeugdorkest de stad Luxemburg, waar een concert werd gegeven op de Place d’Armes. Iets verderop, in Duitsland, werd het bekende Trier aangedaan, waar een concert werd gegeven in de Brunnenhof naast de Porta Nigra. Behalve muziek maken ondernam het jonge orkest ook diverse excursies.
Zo’n lang weekend weg is natuurlijk erg gezellig en goed voor de teambuilding. De concertreis werd mede mogelijke gemaakt dankzij eigen bijdragen en sponsorwervingen door de (jeugd)leden; een bijdrage door de Stichting Vrienden van Harmonie Sint Joseph en de (financiële) hulp van vele anderen.

Theaterconcert

Overigens geeft de 'grote' harmonie Sint Joseph aanstaande zaterdag 8 juni haar jaarlijkse theaterconcert in schouwburg De Domijnen
in Sittard. Het Douze Points getitelde concert staat – u raadt het al – dit jaar in het teken van het songfestival. Er zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar, te bestellen via [email protected] .