Geslaagde reanimatietraining voor een hartveilige toekomst

03 dec , 20:00 Nieuws
cpr hartmassage
© Freep!k
Het stadion van Fortuna is een plek waar vaak harten sneller gaan kloppen. Soms van vreugde, soms van de spanning in de wedstrijd en altijd uit clubliefde.
Vrijdag 29 november was het Fortuna Sittard Stadion geen podium voor sport, maar voor levensreddend handelen. Tijdens een grootschalige reanimatietraining, georganiseerd door de gemeente in samenwerking met Stichting Burgerhart en Hippocampus, hebben meer dan 120 vrijwilligers geleerd hoe zij levens kunnen redden met reanimatie en een AED.

Massa reanimatietraining 

Jaarlijks krijgen in Sittard-Geleen zo’n 50 mensen een hartaanval. Snel handelen is dan van levensbelang. Met een dekkend netwerk van 60 AED’s en bijna 1.000 burgerhulpverleners wordt gebouwd aan een hartveilige gemeente. Toch is er meer nodig. Elke extra vrijwilliger maakt het verschil, zowel in overlevingskans als in kwaliteit van leven na een hartstilstand. Ruim 120 deelnemers van alle leeftijden toonden vrijdag 29 november hun betrokkenheid. Zij namen deel aan de reanimatietraining. Wethouder Ivo Tillie: "Zelf heb ik ook meegedaan aan de training en ben sinds vandaag burgerhulpverlener. Het voelt bijzonder om een actieve bijdrage te kunnen leveren aan de veiligheid in onze gemeenschap."

Wilt u ook levens leren redden? 

Was u er niet bij maar wilt u ook graag levens leren redden? Dat kan! Neem dan contact op met Stichting Burgerhart Sittard-Geleen via [email protected]. Of bel 0344228145. De vrijwilligers van Stichting Burgerhart vertellen u graag welke trainingen er bij u in de buurt zijn. U leert tijdens de training hoe u een hartaanval herkent, hoe u moeten handelen en hoe u een AED-apparaat bedient. Na afloop krijgt u een certificaat. Door u na de training aan te melden in het systeem van HartslagNu, het nationale reanimatieoproepsysteem, draagt u bij aan een hartveilig Sittard-Geleen. Samen werken we aan hartveiligheid!