Geslaagde seniorenzitting De Zonnebloem en De Marotte Zitterd

01 feb 2018, 13:11 Nieuws
seniorenzitting foto arjan krijntjes
Woensdagmiddag 24 januari ontvingen de vrijwilligers van de Zonnebloem Sittard Stad ruim 650 gasten voor de negende seniorenzitting in schouwburg De Domijnen in Sittard.
Vorst Marotte Frits I en Prins Leon I ontvingen de gasten weer persoonlijk en met medewerking van de Marotte was er sprake van een fraai gepresenteerd programma.
De organisatie van het groots opgezette carnavalsevenement voor ouderen kan terugkijken op een succesvolle middag. Een vermakelijke start met het kolderiek trio de Geraniejums gevolgd door een optreden van Kartoesj met een gevarieerd repertoire zorgden al voor de pauze voor een uitstekende stemming. Voor de pauze ontving bestuurslid Jan van Eeten de jaarorde voor zijn jarenlange inzet bij de organisatie en verkoop van de kaarten voor deze zitting.
Na de pauze zorgde Math Dirks met zijn optreden weer voor veel beleving door het ten gehore brengen van echte Sittardse liedjes met bijzondere herkenning voor veel gasten die met enthousiasme meezongen. Fer Naus wist met zijn buut als cruise kapitein de zaal te laten genieten met een gulle lach. Na de afsluiting met Christel en Quin met vele bekende liedjes ontvingen alle gasten weer een Nonnevot gemaakt en uitgedeeld door de Nonnevotteclub.
Dankzij sponsorbijdragen blijft het mogelijk om de entreeprijs laag te houden, een gratis drankje in de pauze aan te bieden, de garderobe te verzorgen en iedereen aan het einde van de middag een Nonnevot te geven.
Ook voor volgend jaar zal worden geprobeerd om de huidige entreeprijs vast te houden. De Zonnebloem Sittard Stad is dan ook verheugd met het initiatief van Albert Heijn en Kunstenares Miriam Vleugels om een speciale carnavalsposter te ontwerpen. De poster is tegen een vrijwillige bijdrage te verkrijgen bij Albert Heijn aan de Brugstraat in Sittard. Het schilderij dat Miriam voor deze poster maakte zal worden verkocht. De totale opbrengst komt ten goede aan de organisatie van carnavalsactiviteiten voor senioren, zodat ook in 2019 weer een seniorenzitting kan worden georganiseerd. Deze bijzonder actie is een mooi vervolg op een eerdere samenwerking tussen de Zonnebloem en kunstenares Miriam Vleugels.