Getuigenoproep politie ongeval met scooterrijder op Rijksweg

01 okt 2021, 14:00 Nieuws
uithangbord politie bureau sittard anke hendrix
De politie heeft een getuigenoproep geplaatst betreffende een ongeval dat op 29 september even voor half twaalf 's nachts plaatsvond op de Rijksweg tussen Echt en Sittard.
Daar werd een zwaar gewonde scooterrijder aangetroffen op de Oude Baan ter hoogte van huisnummer 21. Het slachtoffer lag op de rijbaan komend uit de richting van Susteren in de richting van Sittard. Een stuk verderop lag een witte scooter met een windschermpje in de berm.
Het is niet bekend hoe het slachtoffer op de weg terecht is gekomen en op welke manier het slachtoffer zwaar gewond is geraakt. De mogelijkheid bestaat zelfs dat het slachtoffer meerdere keren aangereden is. Het slachtoffer is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.
Enkele minuten na de aanrijding is op beelden van bewakingscamera’s van VDL Nedcar op de Rijksweg in Nieuwstadt te zien dat er een personenauto stopt bij de ingang van het Nedcarterrein. De bestuurder stapt uit en inspecteert zijn auto. De politie wil graag met deze bestuurder in contact komen.
Terwijl deze bestuurder bij zijn voertuig staat komen uit de richting Sittard vier personenauto’s voorbij gereden richting Echt. Een van deze auto’s heeft een aanhangwagen. Ook met de bestuurders of inzittenden van deze vier voertuigen wil de politie graag in contact komen.
Bent u getuige geweest van een aanrijding met een scooter of overrijding van een persoon op de Rijksweg tussen Susteren en Sittard, of heeft u andere informatie die in deze zaak van belang kan zijn, neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844 onder vermelding van PV nummer 2021153742.