Getypte toespraak van Hitler ontdekt bij voorbereiding Vrijheidsklanken.

13 sep , 12:00 Nieuws
fuhrerrede getypt
Tijdens de voorbereidingen van de livestream Vrijheidsklanken op 21 september heeft een medewerker van Out of the Box TV studio een opmerkelijke vondst gedaan.
Het gaat om een getypt stuk papier waarop een speech van Adolf Hitler te lezen is. Moira vertelt dat haar opa tijdens de coronaperiode een boek uit een buurtbiebkastje had meegenomen en het vervolgens aan haar vader had gegeven. Het boek stond een tijdje in de boekenkast, totdat het er per toeval uitviel. Bij het oppakken viel er een oud stuk papier uit. Na enig onderzoek bleek dat de twee A4'tjes een 84 jaar oude toespraak bevatten, de Führerrede van 9 november, gehouden door Hitler. Deze toespraak is nog nergens anders teruggevonden en is mogelijk uniek in zijn soort. Het document werd aangetroffen in het boek Het Zwarte Korps, geschreven door Heinz Höhne.
Moira en haar vader zullen op 21 september tijdens Vrijheidsklanken aanwezig zijn, en de brief zal tijdens de uitzending te zien zijn.
Dictator Adolf Hitler was van 1933 tot 1945 aan de macht in Duitsland en was verantwoordelijk voor de Tweede Wereldoorlog en de Holocaust, waarbij miljoenen soldaten en onschuldige burgers omkwamen. De toespraak die in de brief staat, is een zeldzaam stuk geschiedenis dat ons herinnert aan de verschrikkingen van zijn regime.
De livestream Vrijheidsklanken is op 21 september te volgen van 07:00 uur tot 19:00 uur via www.outoftheboxtv.nl en www.doorstart-media.nl. Het evenement benadrukt het belang van vrijheid en democratie, iets wat door deze bijzondere vondst nog meer in perspectief wordt geplaatst.