"Er is nog niets besloten rond Glanerbrook, Het Anker of Sportstichting"

31 jan 2017, 20:52 Nieuws
schaatsen en wielrennen
In de eerste helft van dit jaar onderzoekt een onafhankelijk bureau in opdracht van de gemeente op welke wijze vanaf 2021 invulling gegeven kan worden aan het voorzieningenniveau op het gebied van schaatsen/zwemmen in de gemeente.
Op basis van dat onderzoek zal het college van B&W waarschijnlijk in juli een voorstel indienen. De besluitvorming daarover vindt uiterlijk eind 2017 plaats door de gemeenteraad. Dat tijdstip is van belang, omdat de gemeente per 1 januari 2021 het bij de privatisering van het sportpark in Geleen met Glanerbrook overeengekomen recht van erfpacht/opstal kan opzeggen, rekening houdende met een opzegtermijn van 3 jaren en met inachtneming van een aantal voorwaarden. Ook de overeenkomst die Het Anker in Buchten met de gemeente heeft loopt op 1 januari 2021 af. De daar overeengekomen opzegtermijn is overigens slechts één jaar.
Het gegeven dat het contract van Glanerbrook met ingang van 2021 afloopt werd ook aangehaald in een onlangs onder andere op deze site gepubliceerd bericht dat Glanerbrook haar toekomstvisie uiteen had gezet tegenover de verenigingen die op het Geleense sportpark actief zijn. Het ging daarbij om dezelfde plannen die het bedrijf al geruime tijd eerder bij de gemeente had aangekaart, maar die niet waren gestoeld op een gedegen analyse van de vraag naar deze voorzieningen en dan ook nog niet waren voorzien van een investerings- en exploitatieraming of van een gevraagde gemeentelijke bijdrage hierin.
Afgelopen week werd in de media ook bericht over de aanstaande realisatie van een veilige wieleromgeving in Sportzone Limburg.
Al met al was dat voor een aantal partijen kennelijk genoeg om te suggereren dat er van gemeentewege al een besluit zou liggen over concentratie van sportvoorzieningen, waaronder Glanerbrook, in de Sportzone. Wethouder Ruud Guyt vindt het "kwalijk" dat die indruk wordt gewekt. Volgens hem is er sprake van foute beeldvorming en wordt het college er ten onrechte van beschuldigd eropuit te zijn om de faciliteiten weg te halen bij Glanerbrook.