Glanerbrook vanaf dinsdag tijdelijke noodopvang vluchtelingen Oekraïne

12 mrt 2022, 10:04 Nieuws
noodopvang vluchtelingen syrie in laco glanerbrook
De Veiligheidsregio Zuid-Limburg heeft de gemeente gevraagd om een locatie gereed te maken voor de opvang van zo’n 300 vluchtelingen.
Zij worden vanaf dinsdag 15 maart opgevangen in de sporthal van sport- en recreatiecentrum Glanerbrook, aan de Kummenaedestraat in Geleen. Glanerbrook is net als het MECC in Maastricht een tijdelijke opvanglocatie waar vluchtelingen één tot enkele nachten verblijven, waarna ze naar een locatie worden gebracht voor langdurigere opvang. Er zullen dan ook geregeld nieuwe vluchtelingen aankomen bij Glanerbrook.

Omwonenden

Omwonenden worden dit weekend per brief geïnformeerd over de opvanglocatie. Met vragen kunnen ze terecht bij de stadsdeelmanager. Op www.sittard-geleen.nl/oekraine staat een overzicht van de meest gestelde vragen.

Sportverenigingen

Glanerbrook zal in beginsel tot 1 mei worden gebruikt als opvanglocatie. Verenigingen die gebruik maken van de sporthal, moeten enige tijd uitwijken. De gemeente zoekt naar alternatieve faciliteiten, mogelijk ook in buurgemeenten.

Burgerinitiatieven

Er worden vooralsnog geen separate inzamelingsacties en/of burgerinitiatieven ontwikkeld door de gemeente of de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Initiatieven kunnen het beste worden doorgeleid naar het Nederlandse Rode Kruis en Vluchtelingenwerk. Op de website van het platform van VluchtelingenWerk
staat een overzicht van initiatieven voor Oekraïense vluchtelingen.