Glazen Huis Geleen brengt 14.270 euro op

31 jan 2023, 8:12 Nieuws
greutsj en vincentiusvereniging
Maandagavond werd in Wijnbar Vicini in het centrum van Geleen de eindopbrengst bekendgemaakt van het Glazen Huis Geleen.
De fondsenwervingsactie, die van 16 tot en met 18 december voor het oude raadhuis op de Markt in Geleen werd gehouden ten bate van twee lokale goede doelen - Greutsj en de Vincentiusvereniging - bracht in totaal 14.270 euro op.
Dat het bedrag iets hoger is geworden dan bij sluiting van het Glazen Huis komt door een veiling die nog tot 1 januari doorliep. Robert Knops Vijver & Aquarium doneerde ter veiling een groot aquarium met inhoud. Net voor sluiting van de veiling werd er 955 euro opgeboden.
Beide goede doelen krijgen elk de helft van het eindbedrag. De cheques van elk 7.135 euro werden overhandigd aan de aanwezige vrijwilligers. Greutsj (onder andere talentontwikkeling van kinderen) gaat met dit geld een evenement voor jonge kinderen organiseren rondom de Internationale dag van het kind in juni. De Vincentiusvereniging (hulpverlening) gaat het geld gebruiken om kinderen van gezinnen die niet over voldoende financiële middelen beschikken bijles te kunnen laten volgen voor vakken waar ze minder goed in zijn en die daardoor vervolgonderwijs in de weg staan.
De organisatoren van het Glazen Huis Geleen hebben aangegeven ook dit jaar in december weer een Glazen Huis te willen neerzetten.
eindopbrengst glazen huis geleen 2022
DJ's Glazen Huis Geleen 2022 v.l.n.r.: Sandra Schols, Michel van Dijke, Mick Verboeket, Veerle Smets en Bjorn Popma