Glazen Huis in centrum Geleen vandaag officieel gestart

20 dec 2019, 20:25 Nieuws
openingswoord jos bessems glazen huis 2019
Het Glazen Huis in Geleen is vrijdagavond om 19:00 uur officieel van start gegaan. Maar de eerste verzoekjes konden al vanaf 16:30 uur worden ingediend.
De officiële openingshandeling werd verricht door wethouder Jos Bessems in het bijzijn van wethouders Leon Geilen en Berry van Rijswijk. Laatstgenoemde deponeerde namens het College van B&W een cheque van 500 euro in de brievenbus van het Glazen Huis, een donatie die daarna gelijk werd overtroefd door de gemeenteraad. Lees verder onder de foto.
donatie cheque college bw glazen huis 2019
Donatie van College van B&W
Vervolgens rondde een vuurkunstenaar met een boeiende show de officiële opening van de tweede editie van het Glazen Huis in Geleen af. Lees verder onder de foto.
Glazen Huis Geleen 2019
Vorig jaar nam Michel van Dijke van Stichting Petje af Zuid-Limburg het initiatief voor de eerste editie van het Glazen Huis in Geleen. Dat vond toen een plek aan de rand van het Burgemeester Damenpark aan de Kummenaedestraat. 48 uur verzoekplaatjes draaien leverde toen het mooie bedrag van 5000 euro op voor het goede doel. Lees verder onder de foto.
Glazen Huis Geleen 2019
Om de potentie van het Glazen Huis ten volle te kunnen benutten werd dit jaar - in samenwerking met het Geleense Centrum Management, dat het Glazen Huis inbedde in het evenement Fabelachtig Geleen - gekozen voor een meer in het oog springende locatie. Het Glazen Huis staat dit jaar daarom op de hoek van de Raadhuisstraat en de Markt in Geleen, waar natuurlijk aanzienlijk meer mensen het Glazen Huis zullen bezoeken dan in de Kummenaedestraat. De opbrengst van het Glazen Huis komt ditmaal ten goede aan twee goede doelen: Stichting Petje af Zuid-Limburg en SamenLoop voor Hoop.
Petje af Zuid-Limburg ontvangt 28 zondagen per jaar nieuwsgierige kinderen in de leeftijd van 10 tot en met 14 jaar en inspirerende gastdocenten (18 tot 80+). In blokken van vier weken maken de kinderen kennis met zeven verschillende beroepen en dat komt hun ontwikkeling en belangstelling ten goede. De SamenLoop voor Hoop wordt gehouden in het Pinksterweekend van 30 en 31 mei 2020 bij Laco Glanerbook, wielerbaan Geleen en het Burgemeester Damenpark. Lees verder onder de foto.
glazen huis geleen 2019
Glazen Huis 2019 Geleen
Tot en met zondagmiddag 17:00 uur bemannen de vier vaste DJ’s Petra Willems, Marco Rietveld, Hans Timmermans en Michel van Dijke het Glazen Huis. Daarbij worden ze geassisteerd door tal van gast-DJ's en krijgen ze bezoek van een aantal bekende personen: Pinkpopbaas Jan Smeets, dubbeltennisspeelster Demi Schuurs, bokser Xavier Köhlen, journalist/presentator/schrijver/radiomaker/regisseur en columnist Leon Verdonschot, radio- en tv-verslaggever/commentator/dagvoorzitter/presentator Sander Kleikers, marathonschaatser Jan de Koning, wethouder Kim Schmitz, gob-fractievoorzitter en raadslid Yvonne Salvino, oprichtster van PIT (Politiek Innovatief Toegankelijk) en oud CDA-statenlid Maud Schenk-Hermans, L1-verslaggever Ben Dols, wielrenner Lars Wijnands en anderen zullen aanschuiven om de tweede editie van het Glazen Huis in Geleen tot een groot succes te maken.
Plaatjes aanvragen kan op twee manieren: door ter plekke een formuliertje in te vullen met vermelding van het verzoeknummer, je naam (optioneel) en een donatie ten bate van de twee goede doelen. Maar online aanvragen kan natuurlijk ook. Dat kan via onderstaande link.
De livestream van het Glazen huis is te volgen via onderstaande link:
Glazen Huis Geleen 2019