Goede ideeën voor oudere patiënten gezocht

13 apr 2015, 18:43 Nieuws
xk5nev0o7w90uv56u8y3mkm7v vooraanzichtorbismedischcentrum3
Atrium-Orbis Medisch Centrum is op zoek naar goede ideeën die bijdragen aan kwalitatief hoogwaardige zorg voor kwetsbare ouderen en/of de communicatie daarover.
Atrium-Orbis Medisch Centrum wil dergelijke projecten, initiatieven en goede voorbeelden graag stimuleren. Daartoe heeft Orbis Medisch Centrum, locatie Sittard-Geleen, in 2013 de ‘Mevrouw Van Goethem-Hochstenbach Prijs’ geïntroduceerd. Jaarlijks zijn prijzen uitgereikt aan vijf initiatieven. Door de fusie van Atrium-Orbis kunnen dit jaar projecten worden aangedragen van beide ziekenhuislocaties.
De ‘Mevrouw Van Goethem-Hochstenbach Prijs’ past in het streven van Atrium-Orbis naar open communicatie en transparante verslaglegging in de medische zorg. De prijs is vernoemd naar een gelijknamige patiënte die op 82-jarige leeftijd is overleden na een medische behandeling in het voormalige Orbis Medisch Centrum.
Na analyse van dit overlijden destijds, hebben Orbis en de nabestaanden van mevrouw Van Goethem-Hochstenbach geconcludeerd dat een open communicatie tussen hulpverleners onderling en met de familie van essentieel belang is. Ook de verslaglegging van alle zorgverleners dient transparant te zijn om kwalitatief hoogwaardige zorg te (kunnen) verlenen. De zorgverlening aan mevrouw Van Goethem-Hochstenbach wil de organisatie als voorbeeld gebruiken om in de toekomst vergelijkbare situaties te voorkomen.
Wie kan deelnemen en hoe?
Deelname staat open voor alle projecten en initiatieven van medewerkers van Atrium-Orbis Medisch Centrum (ziekenhuis en revalidatie) die bijdragen aan de aanpak van kwetsbaarheid van ouderen.
Aanmeldingen kunnen zowel door medewerkers van Atrium-Orbis als door externen worden gedaan, bijvoorbeeld patiënten en familieleden van patiënten.
Heb je een voordracht van een afdeling of een medewerker die volgens jou in aanmerking komt voor de prijs of heb je zélf een project of initiatief dat in aanmerking komt, ga dan naar de website www.orbisconcern.nl/nieuws
voor meer informatie en voor de deelnameforumulieren. Mail het deelnameformulier of eventuele vragen naar [email protected] .
De uiterste inzenddatum is 21 mei 2015 en de prijsuitreiking vindt plaats op 19 juni 2015.
Winnaar
De winnaar van de Mevrouw Van Goethem-Hochstenbach Prijs ontvangt een bedrag van maximaal € 5.000,- . De jury is vrij dit bedrag over meerdere aanmeldingen te verdelen.
De prijs komt ten goede aan het voorgestelde project of initiatief, of aan de medewerkers betrokken bij het goede voorbeeld van zorg.