Gratis workshop in het kader van AToM

06 apr , 12:00 Nieuws
atom workshop regioarchiefsittard geleen
Regioarchief Sittard-Geleen/Archief De Domijnen werkt mee aan het Creative Europe-project Archives and Traces of Migration(AToM).
Dat gebeurt in samenwerking met het Nationaal Archief van Spanje, het Nationaal Archief van Hongarije en ICARUS Hrvatska (Kroatië). Erfgoedcoöperatie Limburg is een partner van het project.
Het AToM-project onderzoekt en ontwikkelt best practices voor het waarderen, preserveren en toegankelijk maken van archieven en ander documentair erfgoedmateriaal met betrekking tot migranten, emigranten, immigranten, ontheemden en andere expat- en diasporagemeenschappen.
Het project richt zich op de vraag hoe professionals en andere geïnteresseerden de bestaande maatschappelijke record van migratie kunnen vergroten door het toevoegen van aanvullende vormen van documentatiemateriaal en de perspectieven en ervaringen van migranten. Het doel is om een veelzijdige, best-practice aanpak te ontwikkelen voor het waarderen, preserveren en het toegankelijk maken van het documentaire erfgoed van historische en hedendaagse migratie.
Het zijn interessante thema's, uitermate relevant voor de huidige maatschappij, voor historische verenigingen, archieven en musea.
In het kader van dit project organiseert Regioarchief Sittard-Geleen op 16 april een workshop in de Erfgoedzaal in Het Nieuwe Domein aan de Kapittelstraat 6 in Sittard.
Deze workshop (de voertaal is Engels) wordt gegeven door Anne Gilliland van de University of California, Los Angeles. Zij is een autoriteit op dit gebied.
De workshop is interessant voor archivarissen, conservatoren, bibliothecarissen, studenten en iedereen die zich bezighoudt met of geïnteresseerd is in erfgoed.
Deelname aan de workshop is gratis dankzij Europese subsidie.