Greutsj krijgt schilderij Van Gogh Museum Edition

01 mei 2023, 12:00 Nieuws
plinthos geleen daniken 2
Een van 's lands bekendste musea, het Van Goghmuseum in Amsterdam, viert dit jaar zijn vijftigjarig bestaan.
Ter ere van dit jubileum trakteert het Van Gogh Museum in samenwerking met de VriendenLoterij vijftig inspirerende mensen op een Van Gogh Museum Edition: een bijna niet van echt te onderscheiden Van Gogh.
De winnaars zijn niet zomaar mensen, maar vrijwilligers die iets bijzonders doen voor hun buurthuis, vereniging of stichting. Ze hebben in de afgelopen weken Nederland opgeroepen om te helpen bij het vinden van deze bijzondere mensen, zodat zij hen en hun organisatie kunnen trakteren op een Van Gogh Museum Edition.
Maud Schenk- Hermans uit Geleen heeft Michel van Dijke genomineerd omdat hij iets bijzonders bijdraagt aan verschillende organisaties. Uit alle inzendingen heeft de jury van Dijke uitgekozen omdat hij, net als Vincent van Gogh, anderen inspireert. Zondag 7 mei vindt de feestelijke uitreiking plaats bij Plinthos in Sweikhuizen-Geleen. Van Dijke is ook uitgenodigd op 2 juni naar het verjaardagsfeest in het Van Gogh Museum te komen. Eerder mocht hij al naar de lunch met de Koning Willem-Alexander Koningin Maxima. Daarvoor werd hij door Ellen Kurver-Noort en Burgemeester Hans Verheijen van Sittard-Geleen voorgedragen.