Groen licht voor bouw integraal kindcentrum Grevenbicht-Obbicht

01 aug , 10:00 Nieuws
unilocatie grevenbicht obbicht
Gemeente Sittard-Geleen is blij met de uitspraak van de Raad van State, die het bestemmingsplan voor de centrale onderwijs- en sportvoorzieningen Grevenbicht-Obbicht vandaag onherroepelijk heeft verklaard. Dat betekent concreet dat de bouw van de school kan starten. Op woensdagmiddag 4 september gaat officieel de eerste schop in de grond.
In 2021 heeft de gemeenteraad van Sittard-Geleen het bestemmingsplan Unilocatie Grevenbicht-Obbicht vastgesteld, voor de bouw van een zogenoemd integraal kindcentrum en een centrale sportvoorziening. Het Integraal kindcentrum bestaat uit een basisschool, gymzaal, peuter- en kinderopvang.
Daarnaast zijn voetbal- en tennisvelden, een kantine en kleedruimten gepland. Met de uitspraak van de hoogste bestuursrechter kan de gemeente nu verder met de onteigening van de resterende percelen voor de sportvelden.
“Het is een mooi vooruitzicht dat jonge kinderen in beide kernen over een jaar kunnen starten in een nieuwe school”, reageert wethouder Yvonne Salvino (Onderwijs). “De combinatie van een kindcentrum en sporten op één plek maakt het voor jong en oud gemakkelijk om elkaar te ontmoeten, te leren en te bewegen. Dat is heel belangrijk voor de leefbaarheid en nieuwe leden voor de sportverenigingen in Grevenbicht en Obbicht. Het houdt de dorpen vitaal, levendig en aantrekkelijk om te wonen. Als gemeentebestuur vinden we het belangrijk om de betrokken omwonenden en organisaties zorgvuldig te blijven betrekken bij het bouwproces.”
Samen bouwen we aan een plek voor ontwikkeling, leefbaarheid en vitaliteit. Op www.metsittardgeleen.nl leest u meer over de voortgang van dit en andere projecten.
De uitspraak van de Raad van State leest u hier: Uitspraak 202108095/1/R2 - Raad van State.