Groenadoptie verbindt buurtbewoners

29 aug , 10:00 Nieuws
groenadoptie in geleen
Aan de Wolfstraat en Geenstraat in Geleen groeit een mooi initiatief dat laat zien hoe mooi samenwerking en een groene omgeving zijn: groenadoptie.
Dit perk, dat in 2020 door de gemeente is ontworpen en samen met vrijwilligers is aangelegd, is nu een levend voorbeeld van het Tuinman-gedachtengoed.
Sinds de aanleg wordt het onderhoud volledig gedaan door de vrijwilligers. De gemeente biedt af en toe ondersteuning, zoals advies over snoeien en het ophalen van afval.
Deze samenwerking, begeleid door de wijkopzichter, verloopt prettig en versterkt de band tussen de buurtbewoners. Wat begon met drie huishoudens, is inmiddels uitgegroeid tot zes, allemaal woonachtig in de Wolfstraat en Geenstraat.
De bewoners komen regelmatig samen om het perk te onderhouden. Na afloop is er vaak een gezellige borrel of barbecue, wat de buurt nog hechter maakt. Het adoptieproject zorgt niet alleen voor een mooiere buurt, maar ook voor een sterkere gemeenschap.
Het adoptieperk laat zien wat de Tuinman-deal betekent: samen werken aan een fijne en groene leefomgeving, waarbij plezier en verbinding voorop staan.
Dit initiatief bewijst dat groen niet alleen de buurt mooier maakt, maar ook de mensen dichter bij elkaar brengt. Samen werken aan een groene buurt, dat is de kracht van dit project.
Wil je ook graag meer aandacht geven aan je groene leefomgeving? Neem contact op met de Gemeente Sittard-Geleen via het telefoonnummer 14 046 en vraag naar de wijkopzichter van je wijk.
Samen bespreken ze met jou wat er mogelijk is.