GroenLinks Limburg wijst Geert Gabriëls aan als kandidaat-gedeputeerde

11 mrt 2023, 11:10 Nieuws
geert gabriels met uitgegraven eikzaailing
GroenLinks Limburg schuift de Weertenaar Geert Gabriëls naar voren om kandidaat gedeputeerde te zijn, mocht de partij na de Provinciale Statenverkiezingen mee gaan besturen.
Gabriëls is sinds 2021 Gedeputeerde Natuur, Milieu en Erfgoed en onder andere verantwoordelijk voor het stikstofdossier. In dit dossier zijn in Limburg al de eerste succesvolle resultaten geboekt met vrijwillige opkoop van boeren. Het hoogste aantal in Nederland.
Volgens lijsttrekker van GroenLinks Limburg Thea Jetten is het belangrijk om duidelijk aan te geven wie de beoogde kandidaat is. "Inwoners van Limburg kennen de resultaten op het gebied van natuur, landschap, erfgoed en stikstof en willen voor Limburg een stabiel bestuur. Het is belangrijk om nu al transparant te zijn richting de kiezer wie onze kandidaat-bestuurder is. Met Geert Gabriëls schuiven we een ervaren en slagvaardig bestuurder naar voren die resultaten weet te boeken en die verbinding weet te brengen in Limburg en tussen Limburgers. Daarnaast is Geert ook inzetbaar op eventuele andere portefeuilles."
In juli 2021 begon Gabriëls nadat het vorige College was afgetreden vanwege de Limburgse bestuurscrisis. "Ik heb het een enorme eer gevonden om voor Limburg en Limburgers te werken en om samen resultaten te boeken op het vlak van natuur- en landschapsbeheer. Dat is goed gelukt en daar ben ik trots op”, zo blikt hij op de periode terug. “De komende jaren staan in het teken van vele veranderingen in het landelijk gebied, de wateromgeving en met betrekking tot kansengelijkheid. Ik zal me voor honderd procent blijven inzetten voor alle inwoners, een gezonde natuur, gezonde lucht, bodem en water, landschap en dieren!”
De Provinciale Statenverkiezingen worden gehouden op woensdag 15 maart.