Groenonderhoud: omgeving Frans Klooster knapt op

14 aug 2021, 18:05 Nieuws
onkruid rond frans klooster gemaaid
In december 2020 stelde de gemeenteraadsfractie van politieke groepering gob vragen over de stand van zaken rond het voormalige Frans Klooster in Sittard.
Eind juli, kort voor de vakantie, stelde ook de lokale PVV-fractie daarover een aantal vragen aan het College van B&W.
De gob-fractie wilde onder meer weten wat er is afgesproken om verloedering van de restanten van het voormalige klooster te voorkomen. De PVV-fractie wilde onder meer weten of de investeerder inmiddels gehoor heeft gegeven aan de vraag om het groen rond het gebouw te onderhouden en aandacht te besteden aan het monumentale karakter van het pand.
Op die laatste vraag is inmiddels antwoord: kort na indiening van de vragen door de PVV-fractie werd het inmiddels ruim een meter hoog opgeschoten onkruid rond het gebouw gemaaid en weggehaald, zodat de omgeving er wat beter uitziet. Het half gesloopte voormalige Frans Klooster blijft voorlopig echter nog half gesloopt uitzien. Of en wanneer daar verandering in gaat komen is op dit moment niet duidelijk.
De Chinese zakenman Chen Yagui wil in de voormalige resterende ziekenhuisgebouwen een Chinees cultureel- en gezondheidscentrum vestigen. Vorig jaar vroeg Yagui de gemeente om, vanwege de situatie rond Covid-19, de plannen te mogen temporiseren en aan te passen. De gemeente ging daar in mee, maar vroeg daarbij wel om snel een aangepast plan in te dienen, zo dat medio 2022 met de bouw kan worden gestart.
Zie ook:
onkruid frans klooster 25 juli 2021 1
Foto van 25 juli 2021