Grote Oktoberfeestmodeshow op de Markt in Sittard

29 sep 2017, 11:57 Nieuws
show 2014 1
Sittard-Geleen.nieuws.nl
Vandaag over twee weken - op vrijdag 13 oktober - gaat de dertiende editie van het Oktoberfeest in Sittard - het grootste najaarsfeest van het zuiden - van start.
Dan wordt Veerle Savelkoul gekroond tot de nieuwe Miss Oktoberfeest. Aanstaande zondag wordt Veerle alvast 'aan den volke' getoond tijdens de grote Oktoberfeestmodeshow van Lederhosenland, zeg maar de jaarlijkse aftrap van de aanloop naar zes dagen Oktoberfeest.
Op de grote catwalk midden op de Markt showt een grote groep modellen, jong en oud, vanaf 15:00 uur de nieuwste Trachtenkleidung van Lederhosenland. Want wie van vrijdag 13 tot en met woensdag 18 oktober in stijl naar het Sittardse Oktoberfeest wil gaan kleedt zich in Dirndl of Lederhose en draagt daarbij de juiste schoenen, sokken en andere accessoires.
De Oktoberfeestmodeshow op de Markt wordt gepresenteerd door Dieter Koblenz, de man die al sinds de beginjaren aan het Sittardse Oktoberfeest is verbonden. De muziek wordt verzorgd door DJ Dirndl. Na de modeshow barst op de Markt de afterparty los met de mannen van Wir Sind Spitze!