Halve finales LVK 2025 in Heerlen

24 jun , 11:11 Nieuws
halve finale lvk 2025
Sinds enkele jaren vinden, naast de finale, ook de halve finales op een wisselende locatie in Limburg plaats.
Daarbij is het streven dat als de finale in Zuid-Limburg plaatsvindt, de halve finales in een locatie in Midden/Noord-Limburg gehouden wordt.
Op 1 november vorig jaar maakte de stichting LVK bekend dat de 49e finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer plaatsvindt in de nostalgische fabriekshal op het Weerstand terrein in Roermond. De organisatie is in handen van VV De Katers die in 2024 haar 7x11-jarig jubileum viert. Een locatie dus in Midden/Noord-Limburg. De halve finales vinden daarom plaats in Zuid-Limburg.

Corneliushuis

Voor de halve finales op donderdag 9 en vrijdag 10 januari 2025 is de stichting LVK een samenwerking aangegaan met Cultureel Centrum Corneliushuis in Heerlen. Leden van C.V. De Bokkeriejesj Heerlerheide verlenen hun medewerking aan de organisatie. In de grote zaal van het Corneliushuis vinden de opnames van de drie halve finales met elk 20 liedjes plaats. De halve finales worden door L1 uitgezonden op vrijdag 10, 17 en 24 januari en herhaald op zaterdag 11, 18 en 25 januari. Aansluitend aan deze uitzendingen kan gestemd worden op de liedjes.
Afgelopen woensdag bezegelden de twee partners de samenwerking door ondertekening van een overeenkomst. Evert Hartman van het Corneliushuis: “Het LVK is van harte welkom in het mooiste plekje van Heerlen”. LVK-voorzitter Joep Verbugt antwoordde daarop “We gaan er, samen met de Bokkeriejesj, een van de allermooiste halve finales van maken die we hebben meegemaakt. Volgend jaar is iedereen te gast in Heerlen in het mooie Corneliushuis!”.
Met de bekendmaking van de beide locaties is het eerste nieuws over het komende LVK bekend. De route richting de finale start op 11 november om 11:11 uur. Dan opent de stichting LVK de digitale postbus op haar website www.stichtinglvk.nl
en kunnen tekstschrijvers en/of componisten hun liedje voor komend seizoen insturen. Op zondag 1 december om 09:00 uur sluit de postbus en start het proces om via de LVK-jurydag en de halve finales te komen tot 20 finalisten die het podium mogen betreden in de nostalgische fabriekshal.
volgen voor meer nieuws, nuttige informatie en achtergronden bij de 49e finale.
Op de foto boven dit bericht: Roy Bos (voorzitter De Bokkeriejesj, Evert Hartman (Corneliushuis), Joep Verbugt (voorzitter stichting LVK) en Ivo Wijnen (De Bokkeriejesj).