Handen uit de mouwen voor Limburgse hoogstamfruitboomgaarden

29 okt 2022, 14:00 Nieuws
natuurwerkdag
Stichting Het Limburgs Landschap maakt zich zorgen om de Limburgse hoogstamboomgaarden. Gelukkig zijn er in het recente verleden veel bomen geplant.
De volgende stap is dat ze gesnoeid moeten worden, anders zal hun gezondheid snel achteruit gaan. Jammer, want deze boomgaarden horen bij Limburg. Dat vinden Limburgse hoogstamliefhebbers van het Pomologische Genootschap, de hoogstambrigades en natuurverenigingen die zich voor het behoud inzetten. De biodiversiteit van hoogstamfruitboomgaarden is groot en ze geven de herfst en vooral in de lente kleur. Omdat mensen zo hun eigen fruit kunnen telen. Gelukkig zijn er veel betrokken eigenaren die zich inzetten om de hoogstamfruitboomgaarden te beschermen.
Tijdens de Natuurwerkdag op zaterdag 5 november gaan vrijwilligers onder meer aan de slag in de hoogstamfruitboomgaard van de Familie Salden in Obbicht. Op deze Natuurwerkdag zal Geert Gabriëls, gedeputeerde van de Provincie Limburg, de vrijwilligers ondersteunen bij het snoeien van de hoogstamfruitbomen.