Hans Verwijlen start na de zomer als directeur-bestuurder Vixia b.v.

10 aug 2019, 15:14 Nieuws
hans verwijlen foto sjef frijns
Hans Verwijlen start na deze zomer als directeur-bestuurder bij Vixia, de sociale werkvoorziening in de Westelijke Mijnstreek.
Dat heeft de Raad van Commissarissen (RvC) bekendgemaakt.
Hij volgt hiermee directeur-bestuurder Marion van Limpt en waarnemend bedrijfsleider Ralph Hennes op. Van Limpt vertrok per 1 mei 2019 naar een collega SW-bedrijf waarop dhr. Hennes als tijdelijk bestuurder werd aangesteld.

Vertrouwen in kennis en kunde

De heer Verwijlen heeft brede kennis en ervaring in het werkveld van Vixia. Na ruim 13 jaar neemt hij afscheid van MTB, de sociale werkvoorziening van Maastricht-Heuvelland. Onder zijn leiding herstelde het vertrouwen van klanten, stakeholders en gemeenten in MTB als financieel gezond bedrijf en stabiele samenwerkingspartner.
Voorzitter Harrie Timmermans namens de RvC: "Wij hebben er als Raad van Commissarissen (RvC) vertrouwen in dat we aan Hans Verwijlen een directeur-bestuurder hebben die in staat is om samen te werken op alle niveaus, de rust te bewaren en het transitieproces tot een goed einde te brengen".

Zorgvuldige overgang van Vixia naar het Participatiebedrijf

Eind juni werd bekend dat Beek, Beekdaelen, Sittard-Geleen en Stein een bestuursconvenant aangaan. Hierin staan politiek-bestuurlijke afspraken over de stappen die gemeenten en Vixia de komende tijd zetten om vanaf 1 januari 2020 te kunnen starten met het nieuwe Participatiebedrijf. Verwijlen zal zich gedurende deze periode, samen met gemeenten, voornamelijk richten op de zorgvuldige overgang van Vixia naar het Participatiebedrijf.
"Vixia is een betekenisvolle onderneming in de Westelijke Mijnstreek met uitstekende producten en diensten. Ik beschouw het als een voorrecht om in deze fase leiding te geven aan dit mooie bedrijf met haar bijzondere en gemotiveerde medewerkers", aldus Hans Verwijlen.