Harmonie Aurora is trots op Camiel Lemmens

12 jul 2016, 23:30 Nieuws
camiel eurlings wint fjs 2e divisie
De jonge hoornist Camiel Lemmens van harmonie Aurora uit Grevenbicht heeft met succes deelgenomen aan de Finale Jonge Solisten (FJS) in de theater de Maaspoort in Venlo.
In de tweede divisie voerde hij Concerto van S. Mercandante uit. Dit werk voerde hij tijdens de finale voor de eerste keer uit. De jury beloonde dit werk met 91,5 punten met lof der jury. Daarmee werd Camiel voor de derde keer Limburgs kampioen.
Door deze overwinning werd hij ook nog eens beloond met een tv-opname door L1 televisie voor het programma LEF! Dit is voor Camiel niets nieuws, want hij was al twee keer eerder te bewonderen op L1 televisie tijdens deze tv-serie, gepresenteerd door bariton en presentator Sef Thissen.

Optreden met Philharmonie Zuid–Nederland

Ook ontving hij een uitnodiging van de Philharmonie Zuid–Nederland (voorheen het Limburgs Symfonie Orkest) om in het seizoen 2017 samen met de Philharmonie Zuid–Nederland een aantal solo-optredens te verzorgen tijdens de HAFA-concerten. Ook dat is voor Camiel geen onbekend gebied, want de afgelopen twee weken stond hij al vijf keer met een kwintet door heel Limburg op het podium met dit geweldige orkest onder leiding van dirigent Jan Cober.
Zaterdag 13 augustus treedt Camiel op tijdens het Grachtenfestival in de Amsterdamse Westerkerk. Meer informatie daarover vindt u op de website van het Grachtenfestival .
Op 1 oktober hij neemt hij vervolgens ook nog deel aan de Nederlandse Kampioenschappen in Utrecht.