Harmonie St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven bereidt zich voor op het Wereld Muziek Concours

08 jul 2022, 14:05 Nieuws
harmonie st cecilia foto stan cramers
St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven doet dit jaar weer mee aan de concertwedstrijden voor harmonieorkesten van het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade.
Op zondag 17 juli om 20:30 uur nemen de muzikanten, onder leiding van dirigent Jos Simons, plaats op het podium in de Rodahal. Het orkest is daarmee de afsluiter van de dag.
St. Cecilia neemt deze WMC-editie als enige Limburgse harmonieorkest deel aan de eerste divisie, naast orkesten uit onder andere Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Zweden, Litouwen, Spanje en Portugal.
Inmiddels zijn de muzikanten van St. Cecilia volop bezig met de laatste voorbereidingen: op zondag 10 juli speelt het orkest samen met Fanfare St. Caecilia Guttecoven (deelnemer in de eerste divisie van de WMC-concertwedstrijden voor fanfareorkesten) en de Belgische harmonie St. Cecilia Rotem in het Cultuurhuis in Landgraaf. Het concert start om 18:00 uur.
Op zaterdag 16 juli om 19:30 uur speelt het orkest haar finale voorbereidingsconcert, als onderdeel van het Grensmaasvallei Cultuur Festival in de St. Willibrorduskerk in Obbicht. Het concert heeft de titel Imagination en wordt uitgevoerd samen met het State Wind Orchestra Trimitas uit Vilnius-Litouwen. Beide orkesten spelen het verplicht WMC-werk Nitescense crépusculaire van de Franse componist Alexandre Kosmicki. Harmonie St. Cecilia speelt daarnaast El Jardín de Hera van José Súñer-Oriola. Kaartjes voor dit concert kosten 10 euro per stuk en zijn onder meer verkrijgbaar via www.cecilia-online.nl/shop .
St. Cecilia nodigt iedereen van harte uit om te komen luisteren in Landgraaf, Obbicht óf Kerkrade!