'Heel Holland naait, breit en haakt' tijdens NLdoet!

09 mrt 2019, 14:04 Nieuws
droomdekentje
Droomdekentjes, initiatief van Stichting de Regenboogboom, doet ook in Sittard mee aan NLdoet.
Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart is het weer zo ver. Dan organiseert het Oranje Fonds voor de 15e keer NLdoet in heel Nederland.
Stichting de Regenboogboom doet voor derde keer mee aan dit landelijke initiatief. En in Sittard wordt daarmee al op 13 maart begonnen. Op vijftien locaties in Nederland kruipen ruim 600 vrijwilligers achter de naaimachine of pakken de brei- en haaknaalden om Droomdekentjes te maken. Nu breien en haken ook helemaal 'hot & happening' is in Nederland is heel 'Holland naait, breit en haakt' van absolute toepassing!

Wat is een Droomdekentje?

Onder een Droomdekentje kan een kind in alle rust en veiligheid wegkruipen en volledig opgaan in zijn eigen fantasierijke wereld. Een wereld waarin het kind ervaart hoe het is om helemaal vrij te zijn. Die dromen kunnen over alles gaan, het kind bepaalt en het Droomdekentje doet zijn werk. Een Droomdekentje is er voor ieder kind dat ziek is of voor grote uitdagingen staat.
In 2018 kregen 3000 kinderen een droomdekentje. Nu in totaal 15.000 kinderen!

Wat doet Stichting de Regenboogboom?

Ruim 25 jaar zetten deze vrijwilligersorganisatie zich in om zieke kinderen te ondersteunen en kracht te laten ervaren, zodat zij iedere uitdaging aan kunnen gaan. Vrijwilligers van de Regenboogboom doen dat door kinderen te bezoeken in het ziekenhuis en door Droomdekentjes weg te geven. De aandacht voor wat het kind wil staat centraal. Voor meer informatie: www.regenboogboom.nl

Waar gebeurt het?

In Sittard worden tijdens NL Doet dekens gebreid en gehaakt op de volgende data en locaties:
  • Woensdag 13 maart in Huize de Kollenberg van 14:30 tot 16:30 uur
  • Vrijdag 15 maart in Zorgcentrum de Lemborgh van 10:00 tot 12:00 uur
  • Zaterdag 16 maart in Zorgcentrum de Baenje van 14:30 tot 16:30 uur
Ben je nieuwsgierig of wil je meer informatie? Kom gerust langs op een van deze locaties!
Voor informatie kun je terecht bij de lokale organisatie (Liny Coenen 06-23325179).