Help de deelnemers van Pergamijn naar de top van de Mont Ventoux

03 mrt 2017, 16:55 Nieuws
04 foto 2 help de deelnemers van pergamijn naar de top van de mont ventoux 002
De top: letterlijk en figuurlijk. Dat is waar het om draait bij Equipe Mont Ventoux. Op woensdag 14 juni gaan de deelnemers van Pergamijn de uitdaging aan.
Samen met hun buddy's beklimmen zij dan de Mont Ventoux. Het neerzetten van deze bijzondere prestatie vraagt echter om een (financieel) duwtje in de rug.

Meer dan de sportieve prestatie

Het bereiken van de top gaat bij Equipe Mont Ventoux veel verder dan het neerzetten van de sportieve prestatie. "Het is een evenement waarbij de deelnemers werken aan hun persoonlijke ontwikkeling", vertelt Inge van Pol, coördinator dagbesteding bij Pergamijn. "De fietsers van dit bijzondere peloton presteren op veel gebieden op de top van hun kunnen. De deelnemers coachen elkaar, werken samen als een team en leren veel nieuwe mensen kennen. Gedurende een half jaar bereiden zij zich voor op wat de rit van hun leven belooft te worden."

Duwtje in de rug

Tijdens de voorbereidingen en de uiteindelijke beklimming kunnen de deelnemers rekenen op steun van de buddy's. Inge: "Dit zijn vrijwilligers die meefietsen, de fietsen onderhouden of op een andere manier deze reis mogelijk maken. Ook een aantal sponsoren heeft zich aan het initiatief verbonden. Deze steun is onmisbaar, simpelweg omdat de kosten voor het fietsmateriaal, de reis naar Frankrijk en het verblijf niet uit het reguliere budget betaald kunnen worden."

Sponsorrugzak vullen

Ook particulieren die team Pergamijn een duwtje in de rug willen geven, kunnen een bijdrage leveren. "Zij kunnen op onze website een sponsorrugzak vullen’, vervolgt Inge. ‘Daarbij bepalen ze zelf het bedrag dat ze willen bijdragen. Steunen is al mogelijk vanaf € 5." Daarnaast zijn er allerlei lokale initiatieven om geld op te halen. "Deelnemers verkopen lootjes of stellen op hun werkplek in het bedrijfsrestaurant een speciale lunch samen."

Meer informatie

Meer informatie over doneren, sponsoren, de deelnemers en Equipe Mont Ventoux is te vinden op www.montventoux-pergamijn.org .
Equipe Mont Ventoux is een initiatief van Koraal Groep waarbij jaarlijks zo'n 400 jongeren met een (lichte) verstandelijke beperking de Mont Ventoux beklimmen. Pergamijn sluit dit jaar voor de derde keer aan.
Mont Ventoux