Het is kerst in de Euregio!

29 nov 2015, 23:57 Nieuws
kerktoren en boom met kerstlichtjes
De Advent-periode is weer aangebroken, kerst komt eraan. Toeristische kantoren in de Euregio werken samen in het promoten van het kersttoerisme
De Euregionale kerstmarkten zijn al jarenlang populaire bestemmingen voor verblijfsgasten en dagjesmensen. Zo bezoeken bijvoorbeeld ieder jaar circa 1,5 miljoen mensen de kerstmarkt in Aken, verwelkomt Kerststad Valkenburg zo’n 350.000 bezoekers, Luik heeft 1,5 miljoen bezoekers en trekt Magisch Maastricht een kleine miljoen bezoekers.
Stuk voor stuk dus unieke kerststeden met indrukwekkende bezoekersaantallen die op hele korte afstand van elkaar liggen. Waar tot voor kort de markten voornamelijk vanuit de eigen regio werden gepromoot, slaan dit jaar de Euregionale VVV’s de handen wederom in elkaar. De kerstmarkten van Aken, Hasselt, Sittard, Luik, Maastricht en Valkenburg worden dit jaar op grote schaal in de hele Euregio onder de aandacht gebracht door de eigen VVV organisaties.
Euregionale kerstcampagne
De kerstcampagne informeert gasten met een drietalige kerstflyer waarop de zes grote kerstmarkten en een aantal andere kleinere regionale kerstactiviteiten in de spotlight staan. Doordat deze kerstcampagne ondersteund wordt door alle grote toeristische kantoren in de Euregio, zijn de flyers te vinden in alle toeristische kantoren in Belgisch Limburg, provincie Luik, de Ost Kantonen, Aken, Maastricht en in Zuid-Limburg.
Daarnaast is de flyer ook te vinden in ongeveer 700 overnachtingaccommodaties en overige points of interests in de gehele Euregio. Zo kan een bezoeker in iedere regio direct geïnformeerd worden over de kerstevenementen die over de grens plaatsvinden.
Daarnaast is er een speciale aankleding van de website www.hartvaneuropa.eu, waar meer informatie over de toeristische Euregio te vinden is.
De kerstperiode heeft een grote impact op de hotelbezettingen en toeristische economie in de wintermaanden. Dat is dan ook de reden dat de regio's gasten naar elkaar gaan doorverwijzen om voordeel te hebben van kruisbestuiving over de grenzen heen.
Meer informatie
De toeristische flyer is te downloaden via de website www.hartvaneuropa.eu en daarnaast te verkrijgen in alle toeristische kantoren in de Euregio.
De samenwerking wordt gedragen door de volgende partners:
- Toerisme Limburg, Hasselt;
- Fédèration du Tourisme Province de Liège;
- VVV Maastricht;
- Aachen Tourist Service;
- Tourismus Ostbelgien.