Het rommelt en rammelt in de Stadspartij

13 apr 2022, 8:00 Nieuws
stadspartij stembiljet nancy kaufmann
Nancy Kaufmann, lijsttrekker van de Stadspartij Sittard-Geleen-Born bij de afgelopen raadsverkiezingen, legt per direct het fractievoorzitterschap neer.
Vanaf de dag van de verkiezingen zijn er spanningen gegroeid binnen de partij. De eerste aanzet voor die spanningen werd gegeven door de frontale aanval die Ton Raven, de nummer drie op de lijst van de Stadspartij, op Facebook richtte tegen zijn oud-collega wethouder Pieter Meekels van politieke groepering gob. Die aanval leidde tot zwaar gefronste wenkbrauwen bij het gob, maar niet alleen daar. Ook binnen de fractie van de Stadspartij zelf was men niet te spreken over door Raven ingezette aanval.
In de periode daarna liepen de spanningen tussen Raven en Kaufmann verder op en dat was voor Kaufmann de reden om de fractie per brief in te lichten over haar besluit dat zij niet meer met Ton Raven kan en wil samenwerken.
Kaufmann laat desgevraagd weten altijd met veel plezier en in goede harmonie te hebben samengewerkt binnen de coalitie met gob en CDA (en tot november 2021 ook met GroenLinks) en wil, nu door de opstelling van Raven binnen de partij de spanningen hoog oplopen, niet meer als fractievoorzitter fungeren. Kaufmann beraadt zich momenteel nog over het aanhouden van haar raadszetel. “Er wordt nu van alle kanten aan me getrokken, maar ik ben niet zo van het overstappen naar een andere fractie met medeneming van mijn zetel. Ik ben er nog niet uit wat ik ga doen,” zo laat ze weten.
De spanningen binnen de Stadspartij maken de coalitieonderhandelingen er niet eenvoudiger op. Zeker weten zullen we het nooit, maar zonder de gewraakte Facebook-rant van Raven had Sittard-Geleen nu mogelijk al een coalitie gehad.