Idee voor de grote optocht? Aanmelden kan tot 7 februari 17:00 uur!

29 jan 2018, 20:48 Nieuws
kinderoptocht 2015 ich draag m de vot nao
Wie een idee heeft voor de grote carnavalsoptocht, die op zondag 11 februari door het centrum van Sittard trekt, kan dat tot woensdag 7 februari 17:00 uur online indienen.
En wie zich als heeft aangemeld, maar zijn tekst of idee nog wil aanpassen ( of corrigeren - red.) kan dat ook nog woensdag 7 februari 17:00 uur doen. Daarna gaat de online inschrijving dicht.
Om een idee online te kunnen aanmelden moet men zich eerst inschrijven en dat gaat heel eenvoudig. Na inschrijving zal de optochtsamensteller laten weten of het idee is goedgekeurd of dat er wellicht aanvullende informatie nodig is. Wat dat goedkeuren betreft: afgelopen jaar werd het thema Sjpaspas 8 keer geweigerd omdat het onderwerp al in diverse categorieën al was aangemeld. Op tijd aanmelden en niet wachten tot het laatste moment is dan ook het advies.
Aanmelden kan overigens ook nog gewoon door een e-mail te sturen aan [email protected] of door even te bellen met 'optochineinsjteevelaer' Roy Moerskofski (0650272142), maar aanmelden middels het online inschrijvingsformulier heeft natuurlijk veel voordelen.
Om deel te kunnen nemen aan de grote optocht is aanmelden verplicht, voor de kinderoptocht is het niet verplicht omdat men spontane jeugdige deelnemers niets in de weg wil leggen. Om twee redenen wordt inschrijven voor de Kinderoptocht toch op prijs gesteld. Omdat de kinderoptocht aanstaande zondag live wordt uitgezonden door L1 is het voor de commentatoren die verslag doen wel prettig om te weten wie er voorbijtrekken en wat ze voorstellen. En verder: om kans te maken op een prijs en moet de jury natuurlijk ook weten wie er mee doen en wat ze voorstellen. Wie aan de Kinderoptocht meedoet en gejureerd wil worden moet zich zondag 4 februari vóór 13:20 uur op het Opstartterrein inschrijven.
Tenslotte nog een tip. Wacht niet tot de laatste dagen om je idee door te geven. Je loopt een risico. Afgelopen Groote Optoch 2017 zijn in de laatste drie dagen 8 inschrijvingen geweigerd omdat hetzelfde thema al diverse keren voorkwam in de Optocht en het maximum was bereikt. Voor de volledigheid het betrof het thema 'Sjpaspas'.