Inclusieve ontmoetingen: voor jong volwassenen van 18 tot 35 jaar!

18 dec 2023, 16:00 Nieuws
oprichtingsfoto jong wm
Zo'n 3 maanden geleden, in september, heeft een enthousiaste groep jongeren de Afdeling Jong Westelijke Mijnstreek van de Zonnebloem opgericht.
Deze nieuwe afdeling richt zich op jongeren tussen 18 en 35 jaar die zich willen inzetten als vrijwilliger en op jongeren met een lichamelijke beperking die actief willen deelnemen aan de samenleving.
De afdeling, gedragen door een aantal jonge initiatiefnemers, heeft als missie jongeren met een lichamelijke beperking de vrijheid te geven om zelfstandig, zover als mogelijk, deel te nemen aan diverse activiteiten. Met name activiteiten waar de behoefte van de deelnemers naar uit gaat. Wij denken hierbij in oplossingen en niet in beperkingen, dus veel is mogelijk!
Lizanne, een van de oprichters, benadrukt: “Wij willen een inclusieve gemeenschap creëren waarin jongeren met een lichamelijke beperking volledig kunnen participeren. Onze afdeling Jong staat open voor zowel deelnemers als vrijwilligers. Zelf ben ik zowel deelnemer als vrijwilliger. Beiden kan dus ook!” En Isa voegt toe: “We hopen snel nieuwe gezichten te verwelkomen bij onze afdeling Jong en streven ernaar om een positieve impact te hebben op het leven van jongeren met een lichamelijke beperking in de Westelijke Mijnstreek. Hier zet ik mij als vrijwilliger graag voor in.”
Tot slot enkele activiteiten die de Zonnebloem zoal doet: huisbezoeken afleggen, (dag)uitjes en vakanties organiseren, excursies naar bezienswaardigheden, concerten en theaters bezoeken, samen gezellig eten, spelletjes middag of avond en zoveel meer al naar gelang de behoeftes. Maar ook regelt de Zonnebloem betaalbaar vervoer en is er een mogelijkheid samen te gaan fietsen met de Zonnebloemfiets.
Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie, neem dan contact op met: