Inloopavond verkeerssituatie Dr. Nolenslaan / N276

11 aug 2015, 17:45 Nieuws
start bouw kruising n276 nolenslaan
Sittard-Geleen.nieuws.nl
Op maandag 17 augustus wordt begonnen met de werkzaamheden voor de aanleg van de ongelijkvloerse kruising van N276 en Dr. Nolenslaan in Sittard.
De Provincie Limburg en de gemeente Sittard-Geleen willen daarmee bereiken dat het verkeer op de Hasseltsebaan (N276) ter hoogte van de Dr. Nolenslaan in Sittard beter kan doorstromen. De werkzaamheden hiervoor starten op maandag 17 augustus 2015. Houd rekening met verkeershinder.
Het drukke verkeer op de Hasseltsebaan loopt vaak vast waardoor de bereikbaarheid van het industrieterrein Noord in Sittard slecht is. Vooral tijdens de spitsperioden staat de bereikbaarheid van Sittard Noord onder druk. Als er zich daarbij ook nog eens een calamiteit op de A2 voor doet staat al het verkeer rondom de kruising muurvast. Automobilisten gebruiken dan de Hasseltsebaan, die parallel loopt met de A2, als alternatieve noord-zuid route.
Met de realisatie van de ongelijkvloerse kruising kan eveneens invulling worden gegeven aan de problematiek van het landbouwverkeer op deze route. Het landbouwverkeer zal over een lengte van enkele honderden meters via een parallelweg worden afgewikkeld. Hiermee wordt niet alleen de doorstroming extra verbeterd maar zal ook de verkeersveiligheid verder toenemen.
Om meer en concretere informatie te kunnen verstrekken over de veranderingen in de tijdelijke verkeerssituatie, planning en de bouwwerkzaamheden, organiseert Dura Vermeer opdonderdag 20 augustus 2015, tussen 18:30 uur en 20:30 uureen inloopavond voor belangstellenden.
De bijeenkomst wordt gehouden bij Orbis Hoogstaete aan de Smithlaan 151 in Sittard.
Tijdens deze inloopavond geven medewerkers van Dura Vermeer toelichting over de tijdelijke verkeerssituatie met faseringen en over omleidingen en de bouw van de ongelijkvloerse kruising. De toelichting wordt aan de hand van tekeningen en afbeeldingen, op een interactieve manier verzorgd waarbij u de mogelijkheid heeft om vragen te stellen.