Inspiratieprijs Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg voor DeWolff

31 okt 2016, 13:58 Nieuws
dewolff wint inspiratieprijs prins bernhardfonds
Pablo van de Poel, Luka van de Poel en Robin Piso - oftewel DeWolf - ontvangen aanstaande donderdag de Inspiratieprijs in de categorie Muziek.
DeWolff, Raw Psychedelic Southern Rock. Deze eigengereide band vindt zijn oorsprong in een kelder in Geleen. Een gitaar, een orgel en een drumstel. Het jaar 2007 als begin van iets wat uitgroeide tot een van de succesvolste rockbands van de recente jaren.
Na het winnen van de finale van de Kunstbende in 2008, waar er volgens de jury 'geen enkel puntje van kritiek was te bespeuren', zijn de broers Van de Poel en hun vriend Robin Piso aan een ware triomftocht langs de beroemde podia in binnen en buitenland begonnen. Pinkpop, Lowlands, Down The Rabbit Hole, Zwarte Cross, Sziget Festival (Budapest). Een paar voorbeelden die het succes van DeWolff onderstrepen. Ook brachten zij al zeven albums uit, waarvan de laatste twee op hun eigen platenlabel Electrosaurus Records, dat zij in 2015 oprichtten.
Commissaris van de Koning Theo Bovens overhandigt als voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg de prijs, die bestaat uit een geldbedrag van 10 uizend euro en een glasobject van kunstenares Ruth Houkes.
Gastsprekers zijn Rino Vincken van Musicmachine; René Beerens, manager DeWolff en de gezamenlijke crew. Met een speciale boodschap van Nico Dijkshoorn, columnist, dichter, schrijver en muzikant. De presentatie is in handen van Daan Doesborgh, schrijver.
De feestelijke uitreiking wordt opgeluisterd mete optredens van Mitch Rivers & Marlies Kroon, Patrick & Vince van de Poel, Peter Beeker (Ongenode Gaste) en de Celluloid Gurus.