Is het tijd voor een nieuw begin van sociaal werk?

13 okt , 14:00 Nieuws
x6fxbhw7lnc2lrb70rfq35u9q schouwburg 16 9 mgr claessensstraat
Sittard-Geleen.nieuws.nl
Op woensdag 16 oktober organiseren MIK & PIW een bijeenkomst rond de toekomst van sociaal werk voor sociaal werkers, bestuurders, wethouders, raadsleden en andere betrokkenen.
Deze bijeenkomst wordt gehouden in het Toon Hermans Theater, Monseigneur Claessensstraat 2 in Sittard. Inloop vanaf 14:00 uur, het programma duurt tot 17:00 uur.
Sociaal werkers zitten in de haarvaten van de samenleving, maar toch zit hun werk vaak in het verdomhoekje. En dat terwijl sociaal werk onmisbaar is voor een vrije en open samenleving. Hoog tijd voor verandering, vinden de samenwerkende sociaal werk organisaties in Zuid-Limburg. Om die reden organiseren zij woensdagmiddag 16 oktober een bijzondere samenkomst.
Sociaal werk helpt sociale verandering bevorderen, gemeenschappen versterken en gemarginaliseerde en kwetsbare groepen te ondersteunen. Dit draagt bij aan een rechtvaardigere en inclusievere samenleving. Het sociaal werk heeft de sleutel in handen om de sociale basis in buurten te versterken en tegelijkertijd de druk op de gezondheidszorg te verlagen.

Tijd voor cruciale vragen

Onder leiding van gastheer Twan Huys en met bijdragen van sprekers zoals onder andere filosoof en schrijver Govert Derix, Lector Sociale Integratie Maja Ročak en bestuurder Lex Staal van Sociaal Werk Nederland buigen sociaal werkers, bestuurders, wethouders, raadsleden en andere betrokkenen zich over cruciale vragen. Waarderen we sociaal werk op de manier zoals het zou moeten zijn? En nog belangrijker: Hoe kunnen we de politiek écht wakker schudden voordat het te laat is? 
Verwacht geen standaard presentaties of saaie betogen, maar theatrale flair, prikkelende discussies en inspirerende gastsprekers. De centrale vraag: Is het tijd voor een nieuw begin van sociaal werk? 
Sociaal Werk Zuid-Limburg: Raymond Clement, bestuurder MIK & PIW Groep Nathalie Dehing, directeur-bestuurder Trajekt Irene Thuis, directeur-bestuurder MEE Limburg Ankie Pihler, directeur-bestuurder Welzijnsgroep Parkstad Limburg Govert Derix, schrijver en filosoof.