IVN Munstergeleen wil weg Watersley volledig open hebben

30 mrt 2021, 10:03 Nieuws
weg watersley bezwaar ivn munstergeleen
IVN Munstergeleen heeft de gemeenteraad van Sittard-Geleen schriftelijk verzocht om ervoor te zorgen dat de weg Watersley niet langer is afgesloten.
Eind december 2020 is door Watersley Development B.V. bij de gemeente een Concept voorontwerp bestemmingsplan Watersley ingediend. Bij dat plan zet een kritisch IVN Munstergeleen de nodige vraagtekens, zoals valt te lezen in deze brief aan de gemeenteraad .
Een van de in de visie van IVN Munstergeleen genoemde punten betreft het afsluiten van het deel van de openbare weg Watersley dat over het terrein van Watersley Sports & Talent Park loopt. De weg is een rondweg over het terrein. IVN Munstergeleen stelt dat de weg, vanaf het opgaande gedeelte richting voormalige verpleegstersflat tot aan de Helweg eigendom is van de Provincie Limburg en vraagt de gemeenteraad om een einde te maken aan de gedeeltelijke afsluiting ervan. De weg is volgens IVN Munstergeleen meer dan 50 jaar openbaar geweest.
In een bijlage bij een brief van 23 maart die specifiek over de wegafsluiting gaat schrijft IVN Munstergeleen: "De openbaarheid van de weg en sowieso de openbaarheid van het gebied maken deel uit van het tientallen jarenlange genot dat bezoekers hadden van de parkachtige omgeving dat onderdeel uitmaakt van het Kollenberg gebied. Ook de toegankelijkheid van de 140m lange kruiswegstatie met 14 kapellen staat onder druk."
Volgens Joop Petit van Watersley Sports & Talentpark voert de weg over privaat terrein en is het geen openbare weg in de zin van artikel 4 van de Wegenwet. "Er staat al vele jaren een slagboom op de weg bij de ingang naast het voormalige kloostergebouw. En die slagboom stond er al voordat we hier begonnen met de ontwikkeling van Watersley Sports & Talentpark," zo stelt hij.