Kinderboekenweek: Janneke Schotveld en Annet Schaap bij Krings

02 okt 2017, 8:08 Nieuws
jannekeannet 4137q copyright keke keukelaar rechtenvrij tm 01082019 002
Op 4 oktober begint de Kinderboekenweek. Het thema is dit jaar griezelen. Spannende enge verhalen zijn er genoeg!
Wie tijdens de boekenweek voor tenminst 10 euro besteedt aan kinderboeken ontvangt het Kinderboekenweekgeschenk Kattensoep gratis. Dit geschenk is geschreven door Janneke Schotveld en de illustraties zijn van Annet Schaap.
Omdat door een staking in het basisonderwijs een schoolbezoek van Janneke en Annet werd afgeblazen kreeg boekhandel Krings de kans om het tweetal uit te nodigen voor een bezoek aan de winkel aan de Brandstraat. Dat vindt plaats op donderdag 5 otkober van 11:00 tot 12:00 uur. Janneke en Annet zullen in dit uur wat over hun werk vertellen en tekeningen maken. Uiteraard is er ook tijd voor vragen en signeren.
Janneke Schotveld is een zeer populaire kinderboekenauteur. Haar boeken over Superjuffie worden alom gewaardeerd. Verder heeft zij een nieuwe serie rondom 'Botje' gemaakt (nu 2 delen) en heeft zij ook een aantal andere leuke, grappige maar ook spannende jeugdboeken geschreven.
Annet Schaap heeft vele jeugdboeken voorzien van illustraties, waaronder de boeken van Janneke Schotveld. Dit jaar verscheen ook haar eerste eigen 'jeugdboek': Schaapje.

Over Kattensoep

Boeli logeert met zijn kat Obama bij zijn opa. Er is iets vreemds aan de hand in opa's buurt: er verdwijnen katten. Samen met opa's buurmeisje Lucy probeert Boeli het mysterie op te lossen. Wie zit er achter de mysterieuze kattenverdwijningen? En nog belangrijker: wat gebeurt er met de katten? Als ook Boeli's eigen kat Obama verdwijnt, begint de tijd wel erg te dringen...