Jarige Marottekapel geeft weer carnavalsconcerten

10 feb 2015, 8:10 Nieuws
z marottekapel 2 ton
Zoals elk jaar verzorgt de Marottekapel, die dit seizoen haar 6x11-jarig jubileum viert, voor de muzikale omlijsting van alle carnavalszittingen.
Ook dit jaar zal de Marottekapel zorgen voor de nodige sjtimmung tijdens de inmiddels welbekende carnavalsconcerten.
De Marottekapel, onder leiding van Jan Hungens, brengt tijdens haar concerten hoofdzakelijk de Zittesje carnavalsschlagers ten gehore aan het carnavals minnend publiek.
Ook dit jaar verzorgt de Marottekapel weer het drukbezochte ‘Auw Wieverkonser’ tijdens de Nach van het Auwt Wief op donderdagavond 12 februari in café ‘t Duvelke. Een concert waar de carnavalsschlagers uit volle borst stevig worden meegezongen. Dit is ook het geval op maandag 16 februari, tijdens het Laammaekesj Konser, dat plaatsvindt om 14:33 uur, wederom in café ’t Duvelke.
Op zaterdag 14 februari is de Marottekapel ook weer van de partij tijdens ’t Kanón van Balkón onder het motto “De ganse mèrt zingk mit ós mit”, samen met een aantal Sittardse zangers, waaronder Jan van Daal, Paul-Jean Jessen en Math Dirks. De bedoeling, maar ook de uitdaging voor de Marottekapel, is om zoveel mogelijk laammaekesj mee te laten zingen met het Sittardse volkslied, ‘Zitterd Allein’.
Speciaal voor de Marotte cd van dit jaar, heeft Reinhard Wind voor de Marottekapel een arrangement van bekende Sittardse Schlagers gemaakt. Deze medley zullen zij zeker ten gehore brengen tijdens bovengenoemde concerten. Dat belooft wat.
Kortom, de Marottekapel heeft ook dit jaar genoeg muzikaliteit in petto en is weer nadrukkelijk aanwezig tijdens het seizoen. Onmisbaar in de Zittesje vastelaovend.