Jenaplanschool De Vlieger ontvangt erkenning gezonde school

19 mei 2023, 18:00 Nieuws
jps de vlieger gezonde school
Jenaplanschool De Vlieger in Sittard heeft het themacertificaat ‘welbevinden’ van de Gezonde School behaald.
Met het vignet Gezonde School laat Jenaplanschool De Vlieger zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Jenaplanschool De Vlieger is trots op dit behaalde resultaat.
Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt Jenaplanschool De Vlieger voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen.
Bovendien heeft de school speciale aandacht voor het reeds eerder behaalde themacertificaat voeding en het huidig behaalde themacertificaat welbevinden. Bij welbevinden worden de pijlers gesprek, werk, spel en viering vanuit de jenaplanvisie ingezet. Hiermee beheersen de kinderen die bij van De Vlieger uitstromen naar het voortgezet onderwijs de meeste jenaplanessenties .
Daarnaast zet De Vlieger onder andere de methode Kwink in, voor de sociaal emotionele ontwikkeling.
Team De Vlieger is trots met de ontvangen erkenning waarbij het welbevinden wordt gezien en ervaren. En daarmee ook het feit dat leerlingen zich veilig voelen, zoals reeds eerder door de onderwijsinspecteur werd beaamd. “Er hangt al een logo Gezonde School op onze gevel, maar voor ons heeft het nu een extra waarde door ons nieuwe themacertificaat welbevinden.”
Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl .