Jeugdorkest Harmonie Sint Joseph op weg naar Den Haag!

08 mei 2022, 20:00 Nieuws
jeugdorkest harmonie sint joseph
Nu er weer volop samen muziek gemaakt kan worden, staat er voor het jeugdorkest van harmonie Sint Joseph, ook wel de Paek, weer een concertreis op de planning.
Dit keer gaan zij, in het Hemelvaartsweekend, 4 dagen naar Den Haag/Scheveningen. De voorbereidingen voor deze concertreis zijn al enige tijd bezig. Aan de ene kant moest er geld bij elkaar gebracht worden om deze concertreis mogelijk te maken. Naast verschillende donaties, waaronder een mooie bijdrage van de Stichting Vrienden van Harmonie Sint Joseph, bracht de jeugd ook zelf het nodige geld in het laatje. Ze waren actief als pieten bij verschillende raambezoeken, bakten de nodige cakes en wafels en hielpen mee bij onder andere de Sint Joepmarkt, de Rosarun en het Parkfestival.
Naast deze acties werd er natuurlijk ook een mooi muzikaal programma voorbereid. Op Koningsdag bracht de jeugd voor het eerst het programma ten gehore dat zij ook tijdens deze concertreis zullen spelen. Muziek uit onder andere de films Aladdin en The Greatest Showman, de Formule 1 themesong en natuurlijk de jeugdorkestklassieker A Klezmer Carnival werden door het publiek enthousiast ontvangen.
In Den Haag staat een concert in het Zuiderpark op het programma, net als een concert samen met het Hofstads Jeugdorkest en een jeugdorkest uit Bielefeld (D). In Scheveningen zal gespeeld worden in de Palace Promenade. Een concertreis om naar uit te kijken dus!