Jonge vrouwen slachtoffer ernstige incidenten

25 jun 2021, 10:00 Nieuws
veer zeen jongk veiligheid
Jeugdorganisatie Veer zeen JÓNGK maakt op Facebook melding van een aantal ernstige incidenten waarvan jonge vrouwen het slachtoffer waren.
Naar aanleiding daarvan stelt de gemeenteraadsfractie van GroenLinks schriftelijk een aantal vragen aan het College van B&W.
Het gaat hier om situaties waarbij meisjes dan wel jonge vrouwen zijn lastiggevallen en/of zijn aangevallen door jonge mannen.
Veer zeen JÓNGK heeft uitgebreid contact gehad met de slachtoffers. Via de ‘ Pizzacampagne ’ van Veer zeen JÓNGK werd inzichtelijk dat een kwart van onze jonge, vrouwelijk inwoners zich onveilig voelt. "Het is te bizar voor woorden dat anno 2021 meisjes/vrouwen (ook jongens) niet alleen veilig over straat kunnen," aldus Veer zeen JÓNGK.
De raadsfractie van GroenLinks wil naar aanleiding van dit alarmerend bericht weten of het College van B&W bekend is met de door Veer zeen JÓNGK genoemde incidenten; de frequentie en de ingrijpendheid ervan voor de slachtoffers; of er cijfers bekend zijn over het aantal incidenten en of daarin een toename is te zien.
Verder wordt het College gevraagd wat het tegen deze ontwikkeling denkt te kunnen doen en wat het College beleidsmatig doet om het veiligheidsgevoel van de inwoners te verbeteren.